maandag 7 juli 2014

Zen en Appeltaart


Eigenlijk zou ik nu totaal onrustig moeten zijn, lichtelijk gestrest eigenlijk, zoals altijd wanneer de boekhouding gedaan moet worden, ik bedenk wat er allemaal nog in huis moet gebeuren (om over de tuin nog maar niet te spreken), en ik het stikdruk op het werk heb, maar wonderbaarlijk genoeg voel ik een vreemd soort van zen in mij 


Hoe dat komt? Misschien omdat ik steeds makkelijker wordt? Niet met het schoonmaken van m'n huis gelijk alles tot in de puntjes gedaan wil hebben, maar dat ik nu gewoon op zondag met m'n sopje en de stofzuiger door het huis heen vlieg, en passant nog gelijk even een kamer van de kids meeneem? Dat alles er dan toch schoon uitziet (maar je geen kastje of laatje open moet doen, zonder dat de boel er uit dondert)? En dan ook nog even een vers bloemetje uit de tuin neerzet?


Dat ik de strijk geen weken (nou zeg maar maandenmeer laat liggen, maar mezelf er toe dwing om er even een uurtje per week aan te besteden zodat het eigenlijk een fluitje van een cent is? Zodat ik niet, zoals de laatste keer dat ik een enorme berg moest bestrijden, compleet geïrriteerd en lichtelijk de weg kwijt raakte? Toen natuurlijk ook nog de strijkplank in elkaar donderde en de strijkbout op de grond stuiterde? Toen ik even dacht dat ik tot waanzin gedreven werd? Kwestie van een beetje discipline?


Zou het ook helpen dat ik steeds meer aan het de-clutteren (oftewel: ontrommelen) ben? Steeds meer spullen het huis uit doe en het wat leger en luchtiger hou? 


Misschien helpt het dat ik de boekhouding niet meer tot het laatste moment uitstel, maar er keurig op tijd aan begin en het opdeel in kleine stukjes, zodat het me niet zo aanvliegt? Misschien nog even mezelf aanleren om er elke week iets aan te doen i.p.v. het uit te stellen tot het kwartaal weer om is? 


Zou het ook schelen als je af en toe gewoon even van het leven geniet? Een mooi tijdschrift voor jezelf koopt, luistert naar de verhalen van je kinderen tijdens het eten, de heerlijke geur van zelfgebakken appeltaart opsnuift?


Het is vast een combinatie van dit alles, en zo kwam het dat ik vanavond niet gelijk achter de pc dook, maar gewoon even lekker in het avondzonnetje zat te spragen, onder het genot van een kopje groene thee, met een punt overheerlijke appeltaart (gebakken door dochter) met slagroom!

Enjoy!

Liefs,
Elly12 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Zou je bijna willen vragen een beetje zen naar mij toe te sturen, want dat kan ik ook wel gebruiken. Op het werk krijgen ze het elke keer weer voor elkaar in de laatste weken voor mijn vakantie iets af te willen hebben, zonder dat ze de zaken goed aan mij aanleveren. Dat kost natuurlijk tijd en dat is er niet. Dus werk ik maar weer extra maar dat komt mij helemaal niet uit. Zucht...

Gelukkig strijk ik al jaren niet, dat scheelt. Gewoon een stapeltje uit de wasmachine in de droger doen, twintig minuten laten draaien, dan elk kledingstuk goed uitschudden en nog half nat ophangen. Tegen die tijd dat het kledingstuk droog is, is ie ook lekker glad. Heerlijk!! Was altijd bang dat alles zou krimpen, maar gelukkig gebeurt dat zelden tot nooit.

Blijf nog maar een tijd zen, is ook beter voor de bloeddruk ;-).

Liefs, Ingrid

Margriet zei

Geef je daar ook workshops in? Zo ja, dan geef ik me bij deze op. (-;

Met herkenbare groet,
Margriet

Mirjam zei

Hoi Elly,
Hoe herkenbaar is dit. Ik probeer ook alles bij te houden, geen bergen strijkgoed en geen post die maar torenhoog opstapelt... Maar ik ben ook erg goed in uitstellen... Voor mij werkt het als ik 's avonds een lijstje maak waar op staat wat ik de volgende dag ga doen, vaak ook nog met een soort werkschema erbij, zoals half uurtje strijken en ook half uurtje post opruimen... Niet langer dan dat half uurtje en dan weet ik dat er heel wat weggewerkt is. Een paar dagen nog eens een half uurtje en de strijk en de post zijn beiden helemaal weggewerkt... Maar ja...dan moet ik het maken van lijstjes niet uitstellen natuurlijk.....
Fijne dag vandaag,
Lieve groet,
Mirjam

Petra zei

Heerlijk blogje! Fijn ook voor al die mama's die precies weten wat je bedoelt. Ik ga ook bij je in de leer vandaag rustig aan en van alles een beetje :) Groetjes van Petra

Anoniem zei

Tijd tekort? Je hebt van die dagen...
Ik heb ook last van uitstelgedrag. Hoewel last...ach, wij genieten in ieder geval op tijd! Soms duurt een klus daardoor langer, maar uiteindelijk komt ie toch af (meestal). Ik heb ook geen spic en span huis, maar een huis waar geleefd wordt. Véél gezelliger...
En je appeltaart ziet er heerlijk uit! Bewaar mij een stukje...oh, is ie op? Tuurlijk, kan ook niet anders!Zó lekker....
Liefs, Peetje

theeleuten zei

Heerlijk, volgens mij komt het omdat we ouder worden.....er zit maar 24 uur in een dag....daar moet je het mee doen...en genieten hoort bij het leven(en plannen ook!!)

Stella zei

Hi Elly,
Wat de dames hierboven gezegd hebben, daar sluit ik mij geheel bij aan , hahaha.
Lieve groet,
Stella

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Kan ik bij jou op cursus? Mijn eerste vakantieweek staat al volgepland met klus- en ontruimacties maar wie weet ben ik daarna ook Zen en weet dat zo te houden :)

Linda zei

Oooo zo herkenbaar. Ik wil ook altijd duizend dingen doen maar tijd te kort en dan is het niet meer te over zien hihi. En ik ben ook heel goed in uitstellen, en dan moet ik als een idioot het nog op het laatste moment doen wat dan weer stress geeft en je jezelf af vraag waarom je het niet eerder heb gedaan. Maar ik ben blij te horen dat meer mensen van dit fenomeen last hebben ;-)
Dus bedankt voor de taptalk , zo kan ik er ook weer met frisse moed tegen aan. En bedankt voor je inspiratie. X

Lieve groetjes, Linda

Linda zei

peptalk moet dat natuurlijk zijn !

Margriet zei

Wat ziet je dochters appeltaart er lekker uit! En verder.. herkenbaar. Ik probeer ook alles bij te houde, uiteindelijk scheelt dat een boel tijd en frustratie. En een opgeruimd en schoon huis is zoveel fijner!

x Margriet

Anoniem zei

I have rea sso many congent about the blogger lovers however
this piece of writing is really a fastidious piece of
writing,keep it up.

Also visit my sie - depression quotes