vrijdag 23 mei 2014

Over Doosjes en Kistjes

Ik ben gek op papier, de kleurtjes, de motiefjes en de geur (oké dit is misschien een beetje vreemd, maar als er een pak papier binnenkomt en ik maak het open, dan moet ik gewoon even snuiven!), hmmm héérlijk! En dat dit enigszins uit de handgelopen is blijkt wel uit het feit dat ik nu alweer bijna 2 jaar de trotse eigenaresse ben van 't Scrap-Ateljeetje een winkeltje vol met papier en aanverwante zaken

In m'n Ateljeetje knip en plak ik wat af, als de tijd het tenminste toelaat, maar thuis, tja, dat is een ander verhaal, maar toch zijn al die mooie papiertjes natuurlijk ook perfect om simpele decoraties voor in huis te maken, dus ik nam mee: paar houten dozen, mooie eenvoudige papiertjes in grijs- en mint-tintjes, kalkverf (die overigens echt geweldig verft), m'n liniaal en uiteraard (onbreekt helaas op de foto), m'n onmisbare en bijzonder goede vriendin Martha Stewart, oftewel m'n snijapparaat (en nog even speciaal voor Cornelie: ik verfde de randen eerst met verf en daarna plakte ik het papier met extra sterke tape! Dus nee, ik plakte niet met verf! Grapjurk!)

En zeg nou zelf, dozen, tis net als schoenen: je kunt er niet genoeg van hebben!

Naast bijzonder handig om allerlei troepjes in te bewaren, zijn ze natuurlijk bovenal uiterst decoratief

Onderste doosje is dan weer geen doosje maar een kistje (en dat is echt een wezenlijk verschil! Omdat ie van ijzer is denk ik, maar ja echt zeker weten doe ik het eigenlijk niet... Of misschien omdat ie hang- en sluitwerk heeft ofzoiets, zou ook nog kunnen)

Tis een kringloopje, uit de tijd dat ik daar de deur nog platliep, dat komt er tegenwoordig niet zo erg meer van (en eigenlijk maar goed ook, want het slibte hier aardig dicht)

Maar afijn, nu staan er dus 2 nieuwe doosjes (of kistjes, nou ben ik de kluts een beetje kwijt), voor m'n oude raam, naast het lampje van meneer L. Bakker (van 101-Woonideeën, dat dan weer wel)

En dat honden op hun baasje gaan lijken blijkt wel weer: Freddie (das de mijne zo'n beetje) vindt allemaal reuze interessant en zit er met z'n neus bovenop

Terwijl Boris (das die van hubby zo'n beetje) de boel niet eens een blik waardig keurt, die kan wel blijven snurken (je begrijpt wel van wie hij dat dus heeft!)

(overigens zijn alle materialen voor deze simpele maar toch leuke doosjes/kistjes uiteraard verkrijgbaar bij 't Scrap-Ateljeetje!)

Fijn weekend allemaal!!!

Liefs,
Elly

6 opmerkingen:

Cornelie zei

Haha wat een gezellig bericht! Erg leuk. Je hondjes trouwens ook!
Super mooi geworden! Dus om t nog een btje verwarrender te maken, je plakt t papier met verf?

Nancy Blaauwgeers zei

De doosjes en het kistje zijn leuk geworden zeg. Woon jij soms in Anna Paulowna of daar in de buurt? Wat een grappige hondjes. Groetjes, Nancy

Mirjam zei

Hoi Elly,
Ik heb hier ook allerlei houten doosjes staan, en metalen kistjes, ja wat is nou doosje en wat kistje... haha... Heerlijk zijn ze in ieder geval om dingen in op te bergen. Ook oude blikken gebruik ik hiervoor... Jouw bekleedde doosjes zijn super mooi...
Ik wens je alvast een heerlijk weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Brenda zei

Ziet er super uit! Heel leuk gestyled dat hoekje!
Fijn weekend!

Angels zei

Hoi Elly

Super leuk.

Groetjes colet

De Witte Lanteern zei

Ik geniet van je schrijfwijze! Heerlijk vol met humor doorspekt. Je vergelijking met je honden is super. Krijg al een bepaald beeld van je, als ik die gezellige hond erbij zie zitten, hihi.
Je doosjes vind ik ook erg mooi. Altijd handig voor verschillende prullaria (en die is hier genoeg te vinden, want ik ga wel nog steeds naar de kringloop en slib dus dicht...)
Liefs, Peetje